Menu Sluiten
projectinrichting

Wandpanelen voor Fontys Hogeschool Eindhoven

Fontys Hogescholen in Eindhoven koos verschillende behangontwerpen uit de behang shop waarna ik deze ontwerpen op maat heb gemaakt en laten printen als wandpaneel, ook wel textielframe genoemd. Omdat er gleuven in de wanden zitten kon er niet overal met vinylbehang of vliesbehang gewerkt worden. Een wandpaneel is dan een goede oplossing. Het ontwerp wordt geprint op stof en opgespannen in een aluminium frame. Het frame is ook in andere kleuren en diktes verkrijgbaar.

Op de overige muren in de openbare ruimtes zijn verschillende ontwerpen op vinylbehang geleverd. Dit is zeer sterk materiaal dat naadloos wordt geprint en gemonteerd en afwasbaar is.

wanddecoratie
wandpaneel
wandpanelen

Dit wandpaneel voor de aula is speciaal ontworpen voor Fontys Hogeschool Mens & Gezondheid. Het verbeeldt de opleiding, er zijn gebouwen van Eindhoven in verwerkt en de huisstijl komt hier en daar terug.

textielframe
akoestische wandpanelen
textielframe
wandpaneel kopen

Bekijk alle projecten:

wandpaneel
Project

Wandpanelen met uniek ontwerp | Frankort & Koning

Bekijk project: Wandpanelen met uniek ontwerp | Frankort & Koning
akoestische wandpanelen
Project

Akoestische wandpanelen voor Kiem Onderwijs & Opvang

Bekijk project: Akoestische wandpanelen voor Kiem Onderwijs & Opvang
interieurontwerp
Project

Visuals met uniek ontwerp | Fontys Hogeschool Venlo

Bekijk project: Visuals met uniek ontwerp | Fontys Hogeschool Venlo

Wandpaneel of textielframe?

Wandpanelen zoals hier geleverd bij Fontys worden in de volksmond ook wel ’textielframe’ genoemd. Maar dat dekt de lading niet helemaal. Weliswaar worden de prints afgedrukt op textiel en opgespannen in een frame maar ze zijn een chique decoratieve verrijking van kale muren. Het enige verschil met een akoestisch wandpaneel is dat er geen akoestisch wol achter het doek is geplaatst. En het prijskaartje want de akoestische variant is altijd wat prijziger.

Wandpaneel met of zonder akoestische werking

In veel kantoren en restaurants is er sprake van galm in de ruimte dat als storend wordt ervaren door de bezoeker. Akoestische wandpanelen kunnen een flinke bijdrage leveren aan het verminderen van deze hinder. Het wandpaneel absorbeert het geluid waardoor de rust terugkeert in de ruimte. Bij grote ruimtes met veel galm is het raadzaam om niet alleen met wandpanelen te werken maar denk ook aan vloerbedekking, gordijnen en akoestische plafondpanelen. Een geluidsmeting is dan vaak gewenst zodat uitgerekend kan worden hoeveel akoestiek er nodig is om het gewenste resultaat te behalen. Maar voor kleinere ruimtes is het ophangen van één of twee wandvullende panelen vaak al voldoende. Zoals bij Kiem Onderwijs & Opvang in Uden waar in de vergaderruimtes akoestische wandpanelen zijn gebruikt met mijn ontwerp. Niet alleen de akoestiek is verbeterd maar de ruimtes zijn meteen sfeervol aangekleed.