Menu Sluiten

Groen behang: natuurlijke elegantie in interieurontwerp

Groen behang met bladermotieven is een opvallende en verfrissende keuze die de laatste jaren erg populair is geworden in interieurontwerp. Met zijn organische uitstraling en rustgevende esthetiek biedt dit behang een unieke mogelijkheid om een vleugje natuurlijke elegantie aan verschillende ruimtes toe te voegen.

groen behang
Bekijk product
Bekijk product: Botanisch behang Obi
jungle behang kopen
Bekijk product
Bekijk product: Jungle behang Dayo
tropisch behang
Bekijk product
Bekijk product: Tropisch behang Mambo Kyra

De trend van groen behang met bladermotieven

De laatste jaren is het een enorme trend geworden om groen behang toe te passen in het interieur. Van repeterend behang op rol tot behang dat je helemaal zelf aan kunt laten passen zoals bij Stories on the Wall. Het brengt altijd de rustgevende en verfrissende eigenschappen van de natuur rechtstreeks in het interieur. Het biedt een veelzijdige manier om buiten naar binnen te brengen en kan worden aangepast aan uiteenlopende interieurstijlen, van eigentijds tot traditioneel. Ook de trend van biophilic design, waarbij natuurlijke elementen in het interieur worden geïntegreerd, heeft het gebruik van groen behang verder aangewakkerd.

Biophilic design is gebaseerd op de natuurlijke behoefte van mensen om in contact te staan met de natuur. Klinkt dit zweverig? Dat is het niet! Onderzoek toont aan dat omgevingen met biophilic elementen daadwerkelijk stress verminderen en een positief effect hebben op de gezondheid van de bewoners.

planten behang
vogelbehang
keuken inspiratie
groen behang

Tinten groen en hun invloed op de sfeer

Zoals je wellicht weet hebben kleuren invloed op je gemoed. Zo ook de kleur groen:

Diep Smaragd groen

Diep smaragd groen behang kan een gevoel van luxe en weelde toevoegen aan een ruimte en kan goed worden gecombineerd met de kleuren goud, messing, koper of warme houttinten, voor een rijke en gelaagde uitstraling.

Zachte Salie

Zacht groene salietinten creëren een kalme, rustgevende sfeer en zijn ideaal voor slaapkamers, meditatieruimtes of ontspanningshoeken. Deze subtiele tinten in je behang brengen een gevoel van sereniteit en evenwicht naar de ruimte.

In behang Obi zijn vooral deze twee kleuren vertegenwoordigd. De groene kleuren in dit behang kunnen ook erg mooi gecombineerd worden met lichte kleuren en materialen zodat de ruimte niet te donker wordt. Dit geldt niet voor de slaapkamer want hoe donkerder de slaapkamer, hoe beter je slaapt.

Levendig Limoengroen

 

Levendige limoen groene tinten op behang voegen een speels en energiek element toe aan een ruimte. Ze kunnen goed werken in keukens, creatieve werkruimtes of kinderkamers. Let er dus op in welke ruimte je deze kleur wilt toepassen. Limoengroen is een frisse kleur die zijn naam ontleent aan de heldere tint van een limoen. Het is een tint groen die gewoonlijk geassocieerd wordt met sprankeling, jeugdigheid en energie. Deze opvallende kleur kan een gevoel van vitaliteit toevoegen aan het interieur of ontwerp.

tropisch behang
Bekijk product
Bekijk product: Tropisch behang Mambo Kyra
bosbehang
Bekijk product
Bekijk product: Behang Dieren in het bos
vogel behang
Bekijk product
Bekijk product: Behang Birdie
keuken behang

Toepassing van groen behang in interieurontwerp

Een paar tips:

Accentmuur

Gebruik het behang op één muur als opvallend accent dat de aandacht trekt.

Volledige Ruimte

Voor een gedurfde benadering kan het behang in de hele ruimte worden gebruikt waarbij het de algehele sfeer en uitstraling bepaalt.

Gecombineerd met Natuurlijke Elementen

Combineer groen behang met echte planten, houten meubels en natuurlijke texturen voor een naadloze integratie met de omgeving.

Bekijk de hele behangcollectie

vintage wallpaper
Bekijk product
Bekijk product: Behang Yuka
pauwen behang
Bekijk product
Bekijk product: Behang Peacock Desert
jungle behang
Bekijk product
Bekijk product: Jungle behang Manou