Menu Sluiten

Het zijn beelden die je nooit meer vergeet: een fotobehang van bijvoorbeeld een tropisch eiland, een zonsondergang of een Hollandse meester over een hele muur. Je verdwijnt erin en blijft er naar kijken.Helemaal mooi is het als het beeld optimaal op de muur is geplaatst, rekening houdend met deuren, ramen, meubels en bijvoorbeeld een plant of een verlaagd plafond. Dat is wat wij verstaan onder fotobehang op maat. En het op maat maken van behang is de specialiteit van Stories on the Wall.

Wij maken fotobehang van bloemen op maat, behang van natuur, Hollandse meesters en nog veel meer. Wil je onze unieke ontwerpen zien? Bekijk foto’s van klanten in het lookbook.

lookbook 

 

Behang op maat gemaakt

Veel mensen kopen standaard behang en plakken dat tegen de muur. Dit kan heel mooi zijn, maar een fotobehang gaat nog veel meer leven als je het aanpast aan de ruimte waar het komt te hangen. Daarom denken wij mee over de plaatsing van het behang in jouw omgeving. Wij stellen onze klanten altijd deze vragen:

Wat is de afmeting van de muur? Vanaf welke positie wordt behang het gezien? Wat zijn looproutes? Waar zitten muren en ramen? Welke meubels zijn er? Staan er planten? Enzovoort.

Maar Stories on the Wall gaat nog veel verder met het ontwerpen van fotobehang op maat. Wij passen ook het ontwerp zélf aan, zodat jij precies het behang op maat krijgt dat jouw fotobehang tot leven laat komen.

Bij een fotobehang met bloemen kunnen wij voor jou de bloemen verplaatsen zodat die mooie grote roos precies in het zicht staat. Of we ‘verbouwen’ Het Melkmeisje van Johannes Vermeer zodat het meisje in het schilderij precies daar zit, waar ze mooi uitkomt in jouw kamer. Zo kunnen we dankzij onze vaardigheden als designer het fotobehang optimaal op maat maken voor elke ruimte, in elke omgeving. We vertellen je hier zo nog wat meer over.

Bekijk de behangcollectie

Fotobehang versus gewoon behang

Eerst even over het verschil tussen fotobehang op maat en ander behang. Ons fotobehang is een non woven 170 grams, printbaar mat behang met een uiterst gestructureerd oppervlak. We spreken van extra zware kwaliteit fotobehang. Het materiaal is PVC-vrij en milieuvriendelijk. Dit product versterkt de muur en verbergt kleine oneffenheden. Wij printen het fotobehang bij één van de de beste behangdrukkerijen in Europa. We hechten aan topkwaliteit behang, zeker wanneer we zoveel liefde en energie steken in het op maat maken van het fotobehang. De banen worden daarnaast, anders dan bij gewoon behang, op maat gesneden voor je.

Een foto komt dus in principe één-op-één op het behang, waarbij het belangrijk is dat de foto de juiste resolutie heeft en dat de kleuren goed zijn. Hier kan veel mis gaan en daarom kun je bij ons niet terecht om jouw eigen foto op behang te laten zetten. Wij werken uitsluitend met onze eigen ontwerpen, die we zelf hebben geselecteerd en geoptimaliseerd voor het allermooiste fotobehang op maat.

Wij hebben dus fotobehang in onze collectie. En vooral ontwerpen die door onszelf zijn gemaakt. Hiervoor is geen gebruik gemaakt van foto’s of bestaande kunstwerken. Misschien is het handiger als je dit direct in onze winkel bekijkt:

Bekijk de behangcollectie

Fotobehang bloemen op maat

Misschien heb je weleens gezien hoe een bloemist met liefde en zorg een boeket schikt. En het resultaat is dan verbluffend. Er is een wereld van verschil tussen een boeket dat gedachteloos in een vaas wordt gezet of een boeket dat door de hand van de meester wordt geschikt. Wat het verschil is? Liefde, aandacht en talent voor ontwerp. Wat de bloemist met een boeket doet, doet Stories on the Wall met haar fotobehang bloemen op maat.

We kijken naar het design en passen het aan om elke bloem optimaal tot zijn recht te laten komen, als ook het samenspel tussen de bloemen. Jouw fotobehang van bloemen op maat zal daarmee gaan leven als de natuur zelf. Het brengt je in de mooiste bloementuin – je kunt de bloemen bijna voelen én ruiken.

Fotobehang natuur op maat

De natuur speelt in onze collectie fotobehang een belangrijke rol. De natuur is voor ons een onuitputtelijke inspiratiebron. Maar we zijn ontwerpers, dus we gebruiken de natuur om onze eigen wereld te scheppen. En dus kunnen we doen wat met een foto niet mogelijk is: we plaatsen een bloem waar we denken dat deze het mooist staat. Of we laten een vlinder voorbij vliegen in een blauwe, zonnige lucht met wuivende halmen aan de horizon en een molletje dat net boven het gras uitkomt.

De basis van ons fotobehang natuur op maat is altijd een bestaand ontwerp in onze collectie. We doen vervolgens de aanpassingen om het mooiste ontwerp voor jouw ruimte te maken.

Fotobehang op maat bestellen

Het fotobehang op maat bestellen is iets wat we samen doen. Jij doet een aanvraag en geeft ons zoveel mogelijk informatie. Wij maken een eerste ontwerp, waarmee jij het behang al in jouw kamer ziet. Dan dringt meestal pas door bij onze klanten hoeveel ze kunnen aanpassen. Op dat moment gaan de ideeën stromen en werken we samen naar een volgend ontwerp, waarin al jouw wensen zijn verwerkt. Mocht het nog niet helemaal naar wens zijn, dan doen we de laatste aanpassingen. Het fotobehang op maat bestellen we vervolgens bij onze drukker. Die gaat met de grootste zorgvuldigheid aan de slag.

Behang op maat bestellen is dus een fluitje van een cent. Mocht je er via de website desondanks niet uit komen, dan kun je ons altijd bellen of mailen, zodat we het bestellen van het fotobehang samen doen.

Vragen? Bel of mail gerust!