Menu Sluiten

Ik kan het niet genoeg benadrukken: het ontwerp voor jouw behang maken we samen. Want jij moet er straks blij van worden.

1. De keuze voor een behang

Op deze website zie je alle ontwerpen die ik heb gemaakt. Als je iets moois hebt gezien dan kun je met het aanvraagformulier je prijs berekenen en een offerte opvragen voor jouw behang op maat. Ook krijg je binnen 2 werkdagen kosteloos een eerste ontwerpvoorstel voor jouw muur.

In sommige gevallen kan de prijs naderhand wat afwijken omdat een trapwand, muren van een toilet of hele hoge schuine wanden meer tijd kosten om op maat te maken. Dit gaat altijd in overleg vooraf.

2. Ik ga aan de slag 

Het is belangrijk dat je me zoveel mogelijk informatie geeft over de ruimte waar het komt te hangen. Over de afmetingen, de positie van de muren, de ramen en deuren, de meubels en planten in de kamer. Stuur vooral ook foto’s. Het is niet de bedoeling dat een mooie bloem of vogeltje ergens half achter verdwijnt.

Aan de hand van jouw informatie maak ik vrijblijvend de eerste 2D-werktekening. Je ziet dan jouw muur met het behang erop.

Meestal komt nu de creativiteit bij mijn klanten op gang. Ze zien wat er allemaal mogelijk is en krijgen dan zelf nog meer ideeën. “Kunnen hier nog bladeren in deze groene tint?” of “Kan hier nog een oranje bloem?” Ja, kan allemaal! We overleggen veelvuldig met elkaar en ik help je bij elke stap.

3. Ontwerp & betaling

Als we beide het gevoel hebben dat het eerste schetsvoorstel klopt en dat dit jouw droombehang in wording is, dan stuur ik de factuur ter betaling. Ook krijg je meteen de behanginstructie op maat gemaakt voor jouw muur. Hiermee wordt het plakken van de banen een fluitje van een cent. Ik maak vaak ook nog een getekende behanginstructie als er sprake is van een raam of deur, of meubels die voor het behang staan. Hierin teken ik plaatje voor plaatje wat je moet doen.

Na ontvangst van de betaling ga ik aan de slag met je aanpassingen en stuur je binnen 2 werkdagen een nieuw ontwerp. Meestal is het na deze correctieronde helemaal naar je smaak, maar het kan zijn dat je hierna nog wat wilt aanpassen, of je bent een hoge plint of stopcontact vergeten. Daarom is er een tweede correctieronde bij de prijs inbegrepen.

4. Ontwerp wordt behang

Het ontwerp is af en gaat de drukkerij in nadat je een ‘go’ hebt gegeven. Je behang op maat wordt op hoogwaardig behangpapier gedrukt en zorgvuldig ingepakt en verzonden. De banen worden per stuk voorgesneden en genummerd. Binnen 14 dagen wordt het behang bezorgd en kun je gaan behangen.

5. Jij maakt jouw droomruimte

Tijd om te behangen! Dit kun je natuurlijk laten doen, maar als je een beetje handig bent doe dit dan vooral zelf. Gebruik de behanginstructie op maat en kijk hier alvast naar de algemene behanginstructie met tips en foto’s.

Laat je me weten hoe het staat? En stuur je een fotootje? Ik ben heel benieuwd hoe het eruit ziet.

Bekijk de behangcollectiee