Menu Sluiten
behang ontwerp

Je kon mij als kind niet gelukkiger maken dan met een wit vel papier voor mijn neus en een doos kleurpotloden daarnaast. De belofte van zo’n leeg, wit vlak en alles wat daar kon ontstaan…wat een heerlijk gevoel. Ik heb eindeloos veel getekend.

Een andere passie was het inrichten van de kamers in ons huis. Ik maakte er een winkeletalage van met mooie meubeltjes erin, ging in de weer met felgekleurde behangetjes en hing kledingsetjes aan de muur.

Ik zocht naar harmonie: hoe kan ik het zo inrichten dat mensen er blij van worden? Hoe moeten de meubels staan, welke kleuren zijn in balans met elkaar, hoe kleed ik het aan? En eigenlijk doe ik dat nu nog steeds voor de klanten van mijn bedrijf Stories on the Wall.

Na mijn middelbare school deed ik de opleiding Mode en Kleding in Rotterdam. Mijn stage deed ik bij een etaleerbedrijf – een kinderdroom die uitkwam. Later deed ik de opleiding interieurarchitectuur, gevolgd door interieurstyling.

En daar leerde ik de digitale kunst kennen, wat mijn leven op zijn kop zette.

Maartje over Jojanneke: “Haar werk is origineel en met hart en ziel gemaakt! De prints geven, met een groot gebaar en jouw verhaal, sfeer aan een ruimte.”

Ik ontdekte de onbeperkte mogelijkheden die ontwerpprogramma’s mij brachten. Ik kon eindeloos experimenteren met collages en was dag en nacht bezig met het creëren van nieuwe werelden.

Dit bleek de start van Stories on the Wall, zonder dat ik het wist.

Arjen over Jojanneke: “Ze voelt goed aan wat de sfeer moet zijn en weet dit te vertalen naar een kleurrijk ontwerp”

Ik werkte inmiddels voor theaters, ontwierp wanddecoratie voor bedrijven en zorginstellingen en maakte avontuurlijke, kleurrijke wanden voor Landal Green Parks.

In deze periode had ik zoveel inspiratie voor nieuwe ideeën dat ik besloot ze aan te gaan bieden via mijn website. Op die manier kon iedereen de mooie ontwerpen bijvoorbeeld thuis, in een restaurant of een kinderdagverblijf gebruiken. En met een paar aanpassingen zorg ik ervoor dat ze perfect in iemands interieur passen.

 

behanginstructie

Het is heel inspirerend om dit nu voor mijn klanten te kunnen doen. Ik help ze om hun omgeving zo te maken dat ze er blij van worden. En ik krijg er ook veel voor terug; we doen het echt samen en dat is heel bijzonder. Mijn klanten blijken vaak heel creatief, door hen krijg ik weer nieuwe ideeën voor ontwerpen.

Tegenwoordig bied ik ook kant en klaar behang aan, oftewel de ‘Stories essentials’. Behang in een vaste maat, direct te bestellen. Keuze genoeg dus, ook als je géén ingewikkelde muur of speciale wensen hebt.

Als je iets ziet op mijn website en je twijfelt of het is aan te passen voor jouw interieur, stuur me dan een berichtje en we kijken samen wat er mogelijk is. En dat is meestal véél meer dan je denkt.

Jojanneke