Menu Sluiten

Ik heb speciale wensen en wil een behang op maat laten maken. Hoe werkt dat?

Vul het aanvraagformulier in op de pagina ‘Stories specials’ bij het behang dat je wilt hebben. Je ziet dan ook meteen de prijs.

Na ontvangst van je aanvraag waarin de maten van de muur staan en eventuele bijzonderheden waarmee we rekening moeten houden, maken wij een eerste voorstel. Hierna kun je steeds aanpassingen laten doen totdat het helemaal naar je zin is.

Pas als jij een ‘go’ hebt gegeven sturen we de factuur en de behanginstructie. Na ontvangst van de betaling wordt je behang drukklaar gemaakt en besteld. Binnen 7 werkdagen wordt het behang bezorgd.

Er zit een deur in het midden van de wand, past het behangontwerp er nu wel mooi op?

Ja want maatwerk is de specialiteit van Stories on the Wall! In de collectie ‘Stories specials’ staan de behangontwerpen die worden aangepast aan schuine wanden, wanden met een raam of hele brede wanden.

Bekijk hier een voorbeeld van een wand met een deur in het midden en een voorbeeld van een hoge schuine wand. Of bekijk foto’s van klanten in het lookbook waarvoor we behang op maat hebben gemaakt.

 

Wat kan ik allemaal aan laten passen aan een behangontwerp uit de 'Specials' collectie?

Het behangontwerp wordt sowieso aangepast aan jouw muurmaat. Dus of je nu een muur van 4 meter breed en 3 meter hoog hebt of een muur van 2 meter breed en 1 meter hoog, wij zorgen er voor dat het ontwerp er mooi op komt te staan.

Daarnaast kan een dier of bloem er uitgehaald worden of juist toegevoegd. Soms is het ook mogelijk de achtergrondkleur aan te passen. Let er wel op dat de kleur altijd bij benadering is. Een RAL kleur is niet 1 op 1 te printen op behang dus heb je je muur blauw geverfd dan kan het blauw van het behang afwijken.

Van welk materiaal is jullie behang gemaakt?

Het is hoogwaardig gladgestreken vliesbehang van extra zware kwaliteit en afneembaar met een licht vochtige doek.

Het is papier dus je kunt het niet blootstellen aan teveel vocht. Wil je het toch nat af kunnen nemen dan kun je er een laklaag overheen zetten. Bijvoorbeeld Aqua PU lak van Avis. Vraag hierover advies in de winkel.

Kijk voor meer informatie over ons behang op de pagina behang materiaal.

Wat is het verschil tussen de smalle banen en de brede banen?

De kwaliteit van de smalle en de brede banen is hetzelfde; sterk vliesbehang, 165 grams met een matte afwerking.

De smalle banen – 48,5 cm breed – worden geleverd op rol. Je knipt zelf de banen af. Hierdoor is dit behang iets goedkoper.

De brede banen worden voorgesneden en per stuk geleverd. Lees hier meer over de smalle en de brede banen en ook over ons structuurbehang.

Wat is het verschil tussen vliesbehang en structuurbehang?

Ons structuurbehang met een textiellook is een hoogwaardig vliesbehang met een vinyl toplaag dat zorgt voor duurzaamheid en een luxueuze uitstraling. Met een gewicht van 350 gram is dit behang van extra zware kwaliteit.

Dit behang leveren wij in brede banen. Deze worden voorgesneden geleverd.

Lees er hier meer over.

Op wat voor ondergrond kan het behang geplakt worden?

Het behang moet worden aangebracht op gladde, droge, schone, voorbehandelde en gestucte muren. Op muren met een grove structuur is het aanbrengen van fotobehang af te raden omdat de structuur door het behang heen kan komen. Als de ondergrond sterk zuigend is – zoals bij een nieuw gestucte muur – behandel deze dan eerst met een voorstrijkmiddel. Verf de ondergrond wit als je een licht behangontwerp kiest want fotobehang kan doorschijnen.

Kan vliesbehang over ander behang geplakt worden?

Het kan maar we raden het niet aan. Je weet nooit hoe de 2 verschillende lagen met elkaar gaan ‘werken’. Je wilt geen luchtbellen of loszittende stukken behang toch? Begin met een schone muur voor het mooiste resultaat!

Hoe moet ik behangen?

Behangen met vliesbehang is heel eenvoudig. De banen worden genummerd geleverd. Je smeert de muur in met lijm en niet het behang zelf zoals dat vroeger wel het geval was.

Heb je een Stories special besteld en hebben we jouw behang op maat gemaakt dan ontvang je ook een op maat gemaakte behanginstructie.

Heb je een Stories essential besteld dan kun je hier de algemene behanginstructie downloaden.

 

Hoe moet ik mijn muur opmeten?

Meet de muur op verschillende plekken op in zowel de breedte als de hoogte. De meeste muren zijn niet overal even recht namelijk. Geef de exacte maten door van de muur, wij berekenen zelf wat je extra aan behang nodig hebt.

Als je een ingewikkelde wand hebt dan kun je ons een foto sturen en / of een schets. Dan geven wij aan welke maten we nodig hebben.

Welke lijm moet ik gebruiken?

Voor ons vliesbehang adviseren we Perfax Ready & Roll voor normaal vliesbehang. Voor het structuurbehang kun je Bison Wand & Klaar voor papier en vinyl gebruiken. Zie pagina 1 van de behanginstructie.

Is de kleur van mijn behang hetzelfde als op jullie website?

We streven ernaar de kleuren van ons behang zo realistisch mogelijk weer te geven op onze website. Toch kan de kleur op je behang enigszins afwijken van wat je op je scherm ziet. Dit komt door variaties in kleurweergave en lichtintensiteit op verschillende apparaten zoals telefoons, tablets en computers. Wil je het zeker weten bestel dan een sample.

Is jullie behang makkelijk te verwijderen?

Jazeker, je kunt het behang er aftrekken zonder dat je de muur beschadigd of dat er grote stukken behang achterblijven. En mocht dat laatste toch het geval zijn dan kun je dit met een plamuurmes gemakkelijk verwijderen.

Wat is de levertijd van jullie behang?

De levertijd van zowel een ‘Stories special’ als een ‘Stories essential’ bedraagt ongeveer 7 werkdagen nadat je akkoord hebt gegeven op het ontwerp. Tel bij een ‘Stories special’ wel de tijd er bij op dat we jouw behang op maat maken.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Een behang uit de Stories specials collectie kun je niet annuleren als het eenmaal bij de drukker ligt want dat is speciaal voor jou op maat gemaakt. Tussentijds kun je het wel annuleren.

Een behang uit de collectie Stories essentials wordt geprint op bestelling en kun je annuleren zolang het nog niet gedrukt is.

Bestel bij twijfel een sample dan weet je wat je krijgt.

 

Kan ik mijn behang retourneren?

Een behang dat op maat is gemaakt kan niet worden geretourneerd. Tenzij er een fout door de drukker is gemaakt of door ons en het behang is bijvoorbeeld verkeerd geprint.

Een ‘Stories essential’ wordt geprint op bestelling en kun je daarom niet retourneren tenzij er een fout is gemaakt door de drukker of door ons. En in beide gevallen; als het behang beschadigd is tijdens het transport dan kun je het naar ons terugsturen.

Maak hiervan binnen 3 dagen duidelijke foto’s en stuur deze naar info@storiesonthewall.nl. Ook bellen we dan even om te horen wat er mis is gegaan. Je ontvangt kosteloos een nieuw behang.

 

structuurbehang

Behang met structuur

Ons structuurbehang met textiellook is een hoogwaardig vliesbehang met een vinyl toplaag dat zorgt voor duurzaamheid en een luxueuze uitstraling. Met een gewicht van 350 gram is dit behang van extra zware kwaliteit. Structuurbehang wordt alleen in brede, voorgesneden banen geleverd.

Uitstraling van structuurbehang

De linnen structuur geeft de muur een natuurlijke en warme uitstraling, terwijl de vinyl toplaag ervoor zorgt dat vlekken eenvoudig kunnen worden verwijderd. Let op; je kunt vlekken niet weg schrobben met bijvoorbeeld een natte spons. De ondergrond is papier en dus nog steeds kwetsbaar voor vocht.

Dit behang is een stijlvolle keuze voor het creëren van een verfijnde sfeer in elk interieur.

 

Vliesbehang smalle banen, geleverd op rol

Ons vliesbehang is zeer sterk; 165 grams met een matte uitstraling. Dit materiaal heeft een glad oppervlak en matte afwerking zonder zichtbare structuur en is PVC-vrij.

Verschillende baanbreedtes

We leveren dit behang in verschillende baanbreedtes. De banen van 48,5 cm breed worden op rol geleverd en je snijdt zelf de banen af. 

Deze kwaliteit is net zo mooi als de brede behangbanen. Maar omdat jij zelf de banen afsnijdt en de vaste maat 48,5 cm breed is, is de prijs lager dan de brede banen die per bestelling op maat moeten worden gesneden.

 

 

Vliesbehang brede banen

Je kunt bij ons kiezen voor smalle en voor brede behangbanen. De brede banen worden voorgesneden en per stuk geleverd. Dit is niet alleen makkelijk omdat je de behangbanen niet zelf hoeft te snijden maar je hebt met extra brede banen ook minder naden op de muur.

Als je een Stories special hebt besteld en jouw behang wordt op maat gemaakt dan kijken we samen naar wat voor jou handig is qua baanbreedte. Bijvoorbeeld; je behang wordt 345 cm breed geleverd. Je kunt dan kiezen voor 3 banen van 115 cm breed. Maar dat is best breed als je in je eentje gaat behangen. Dan is 5 banen van 69 cm ook een optie.

Heb je een Stories essential besteld dan staat de baanbreedte vast.

Eenvoudige installatie

Behangen met vliesbehang is heel makkelijk, of je nou brede of smalle banen hebt. Het materiaal is flexibel en als het kreukt tijdens het behangen dan trekt dat meestal weer bij nadat het behang gedroogd is. Je smeert de muur in met lijm, niet het behang. En je krijgt natuurlijk een uitgebreide behanginstructie van ons waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je moet behangen.

Bekijk hier de algemene behanginstructie.