Menu Sluiten

Productspecificaties

Over het behang

 • Vliesbehang brede en smalle banen

  Sterk vliesbehang (165 grams, matte uitstraling).
  Niet afwasbaar. Afneembaar met een LICHT vochtige doek.

 • Vliesbehang met structuur

  Sterk vliesbehang (350 grams, matte uitstraling).
  Vliesbehang voorzien van een vinyl toplaag. Afneembaar met een vochtige doek.

 • Baanbreedte

  Tot maximaal 125 cm breed.

 • Levertijd

  5 - 7 werkdagen

 • Behanginstructie

  Je krijgt een aparte behanginstructie op maat gemaakt voor jouw muur.

 • Milieu

  PVC-vrij, UV-bestendig en milieuvriendelijk.

 • Lijmadvies

  Lijm voor vliesbehang: Perfax Ready & Roll.

 • Lijmadvies structuurbehang

  Lijm voor vlies- en vinylbehang: Bison Wand & Klaar

 • Ondergrond

  Glad, behangvrij en wit geschilderd.
  Vliesbehang kan doorschijnen.

Vliesbehang

Vliesbehang, ook bekend als non-woven behang, is een populair type behang omdat het gemakkelijk aan te brengen is. Hier vind je wat meer specificaties van vliesbehang:

Materiaal

Vliesbehang is een type behang dat is gemaakt van een combinatie van cellulose en textielvezels, zoals polyester of katoen. De term “vlies” verwijst naar de onderlaag van het behang, die meestal bestaat uit een non-woven materiaal. Dit non-woven vlies zorgt voor een aantal voordelen bij het aanbrengen van het behang. Het is namelijk scheurbestendig, gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, en het zorgt voor een goede hechting op de muur. Vliesbehang is ook verkrijgbaar in verschillende diktes en texturen, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen en ruimtes. Over het algemeen wordt vliesbehang beschouwd als een duurzame en gebruiksvriendelijke keuze voor wandbekleding.

Dikte

Vliesbehang is meestal wat dikker dan papieren behang. Het varieert meestal tussen de 0,2 en 0,5 millimeter, afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Wij maken gebruik van een premium kwaliteit vliesbehang (165 grams, matte uitstraling). Het heeft geen coating waardoor het behang een matte uitstraling heeft. Vliesbehang heeft een gladde en vlakke textuur. Het oppervlak is niet-poreus, waardoor het enigszins bestand is tegen vocht en met een licht vochtige doek schoon te maken is. De smalle banen die op rol worden geleverd zijn van dezelfde zware kwaliteit als de brede banen die op maat worden gesneden.

Coating

Vliesbehang kun je niet afnemen met een natte doek. Wil je toch je badkamer, keuken of toilet behangen dan raden we aan om er een coating overheen te plaatsen zoals aqua PU lak van Avis, de matte variant. Vraag in de winkel na hoe je dit over het behang heen moet aanbrengen. Let er in ieder geval op dat je het behang een paar dagen laat drogen voordat je de lak er overheen doet. Of kies voor structuurbehang, dit is wat beter afwasbaar.

Structuurbehang

Wij bieden ook structuurbehang aan met een canvaslook. Dit behang is een stuk zwaarder, namelijk 350 grams. Dit is ook vliesbehang maar het is voorzien van een vinyl toplaag. Hierdoor is het behang beter afwasbaar. Maar gebruik geen al te natte doek want ook dit behang bestaat uiteindelijk grotendeels uit papier. Ons structuurbehang heeft een matte uitstraling.

Lijm

Bij vliesbehang wordt de lijm rechtstreeks op de muur aangebracht in plaats van op het behang zelf. Dit maakt het aanbrengen en verwijderen van het behang makkelijker dan vroeger toen we nog met een behangtafel moesten werken. Kies bij standaard vliesbehang bijvoorbeeld voor Ready & Roll van Perfax en voor structuurbehang Bison Wand & Klaar.

Sterkte en duurzaamheid

Vliesbehang is over het algemeen sterker en duurzamer dan traditioneel behang. Het krimpt niet wanneer het droogt mits je de behangbanen niet inlijmt maar de muur zelf. Plaats verder nooit een heater bij het behang om het sneller te laten drogen want dan kan het behang wel krimpen.

Ademend

Vliesbehang is ademend, wat betekent dat het vocht kan doorlaten. Dit helpt bij het voorkomen van schimmel- en schimmelvorming op de muren.

Overschilderbaar

De meeste soorten vliesbehang kunnen worden overschilderd met muurverf. Dit biedt flexibiliteit bij het veranderen van de kleur of het uiterlijk van de muur zonder het behang te verwijderen.

Aanbrengen van vliesbehang

Het aanbrengen van vliesbehang is eenvoudig. Je lijmt de muur in, niet het behang zelf, dus geen gedoe met behangtafels en natte lappen behang zoals vroeger. Bovendien krijg je een behanginstructie op maat gemaakt voor jouw muur met plaatjes. We maken het dus visueel wat het behangen extra makkelijk maakt. Bekijk alvast onze algemene  behanginstructie voor de brede banen die wij leveren. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je ons behang moet aanbrengen.

structuurbehang
vliesbehang