Menu Sluiten

Productspecificaties

Over het behang

 • Type behang

  Sterk vliesbehang (170 grams, matte uitstraling).
  Niet afwasbaar.

 • Baanbreedte

  Tot maximaal 125 cm breed.
  De banen worden op maat gesneden geleverd.

 • Levertijd

  8 - 12 werkdagen na akkoord op het ontwerp

 • Behanginstructie

  Je krijgt een aparte behanginstructie op maat gemaakt voor jouw muur.

 • Milieu

  PVC-vrij, UV-bestendig en milieuvriendelijk.

 • Lijmadvies

  Lijm voor vliesbehang: Perfax Ready & Roll

 • Ondergrond

  Glad, behangvrij en wit geschilderd.
  Vliesbehang kan doorschijnen.

 • Verzending

  Gratis binnen Nederland en België

Vliesbehang

Vliesbehang, ook bekend als non-woven behang, is een populair type behang omdat het gemakkelijk aan te brengen is. Hier vind je wat meer specificaties van vliesbehang:

 1. Materiaal: Vliesbehang bestaat uit papier of vinyl met een polyester vlies als rug en een papieren toplaag.
 2. Dikte: Vliesbehang is meestal wat dikker dan papieren behang. Het varieert meestal tussen de 0,2 en 0,5 millimeter, afhankelijk van het merk en de kwaliteit.
 3. Textuur: Vliesbehang heeft vaak een gladde en vlakke textuur. Het oppervlak is meestal niet-poreus, waardoor het enigszins bestand is tegen vocht en gemakkelijk schoon te maken is.
 4. Lijm: Bij vliesbehang wordt de lijm rechtstreeks op de muur aangebracht in plaats van op het behang zelf. Dit maakt het aanbrengen en verwijderen van het behang makkelijker dan vroeger toen we nog met een behangtafel moesten werken.
 5. Sterkte en duurzaamheid: Vliesbehang is over het algemeen sterker en duurzamer dan traditioneel behang. Het krimpt niet wanneer het droogt mits je de behangbanen niet inlijft maar de muur zelf. Plaats verder nooit een theater bij het behang om het sneller te laten drogen want dan kan het behang wel krimpen.
 6. Ademend: Vliesbehang is ademend, wat betekent dat het vocht kan doorlaten. Dit helpt bij het voorkomen van schimmel- en schimmelvorming op de muren.
 7. Overschilderbaar: De meeste soorten vliesbehang kunnen worden overschilderd met muurverf. Dit biedt flexibiliteit bij het veranderen van de kleur of het uiterlijk van de muur zonder het behang te verwijderen.

Het is raadzaam om de instructies en aanbevelingen van de fabrikant te volgen bij het aanbrengen en onderhouden van het behang of vraag advies in de winkel waar je je behang koopt. Of pak onze behanginstructie er bij. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je ons behang moet aanbrengen.