Menu Sluiten

Vliesbehang

Wij werken met vliesbehang. Vliesbehang is samengesteld uit een combinatie van cellulose en textielvezels, zoals polyester of katoen. De term “vlies” verwijst naar de onderlaag van het behang, die doorgaans bestaat uit non-woven materiaal. Deze non-woven vlieslaag biedt diverse voordelen bij de toepassing van het behang. Het is scheurbestendig, eenvoudig te installeren en te verwijderen en zorgt voor een goede hechting op de muur. Vliesbehang is verkrijgbaar in verschillende diktes en texturen, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen en ruimtes. Over het algemeen wordt vliesbehang beschouwd als een duurzame en gebruiksvriendelijke keuze voor wandbekleding.

Welk type behang verkopen wij

Ons ‘standaard’ vliesbehang is zeer sterk; 165 grams met een matte uitstraling. We leveren dit in verschillende baanbreedtes. De banen van 48,5 cm breed worden op rol geleverd en je snijdt zelf de banen af. De voorgesneden behangbanen worden breder geleverd.

Als je behang op maat besteld uit de Stories specials collectie dan hangt het af van je muurbreedte hoe breed deze banen worden gesneden. Dit doen we in overleg met jou. Bestel je een kant & klaar behang uit de Stories essentials collectie dan staat de baanbreedte vast.

Brede behangbanen, deze worden voorgesneden aangeleverd

De voorgesneden banen zijn hoger in prijs omdat het handmatig moet worden gesneden en gecontroleerd en niet, zoals bij de 48,5 cm brede banen, machinaal op 1 lange rol wordt geprint. Het voordeel van de brede banen is dat je minder naden hebt. En je bent wat sneller klaar met behangen als het een grotere muur betreft. De voorgesneden banen hebben bovenaan een grijze strook met baannummering.

structuurbehang

Behang met structuur

Ons structuurbehang met een canvaslook is een hoogwaardig vliesbehang met een vinyl toplaag dat zorgt voor duurzaamheid en een luxueuze uitstraling. Met een gewicht van 350 gram is dit behang van extra zware kwaliteit.

De linnen structuur geeft de muur een natuurlijke en warme uitstraling, terwijl de afneembaarheid ervoor zorgt dat vlekken eenvoudig kunnen worden verwijderd, waardoor het behang lang mooi blijft. Dit behang is een stijlvolle keuze voor het creëren van een verfijnde sfeer in elk interieur.

Dikte

Vliesbehang is meestal wat dikker dan traditioneel papieren behang. Het varieert  tussen de 0,2 en 0,5 millimeter, afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Wij maken gebruik van een sterke kwaliteit (165 grams, matte uitstraling). Het heeft geen coating waardoor het een matte uitstraling heeft.

Ons ‘standaard’ vliesbehang heeft een gladde en vlakke textuur. Het oppervlak is niet-poreus, waardoor het enigszins bestand is tegen vocht en met een licht vochtige doek schoon te maken is. De smalle banen die op rol worden geleverd zijn van dezelfde sterke kwaliteit als de brede banen die op maat worden gesneden.

We bieden ook structuurbehang aan met een linnenlook. Hier zit een vinyl toplaag op en dit behang is dikker en zwaarder van kwaliteit (350 grams).

kinder behang
bloemen behang kopen
behang met planten
structuurbehang canvas

Coating over het behang

Vliesbehang kun je niet afnemen met een natte doek. Alleen met een licht vochtige doek. Wil je toch je badkamer, keuken of toilet behangen dan raden we aan om er een coating overheen te plaatsen zoals aqua PU lak van Avis, de matte variant. Vraag in een speciaalzaak na hoe je dit precies moet aanbrengen. Let er in ieder geval op dat je het behang een paar dagen laat drogen voordat je de lak er overheen doet.

Of kies voor structuurbehang, dit is wat beter afwasbaar.

keuken behang

De belangrijkste eigenschappen van vliesbehang

Duurzaamheid

Vliesbehang is scheurbestendig en kan goed tegen stoten, waardoor het duurzamer is dan traditioneel papierbehang.

Eenvoudige installatie

Vliesbehang is gemakkelijk aan te brengen doordat de lijm direct op de muur kan worden aangebracht in plaats van op het behang.

Makkelijk te verwijderen

Bij het verwijderen van vliesbehang wordt de onderlaag van de muur niet beschadigd, in tegenstelling tot traditioneel behang waarbij dit vaak wel het geval is.

Ademend

Vliesbehang is ademend, waardoor het vocht kan reguleren en minder snel zal gaan schimmelen.

Verschillende afwerkingen mogelijk

Vliesbehang is verkrijgbaar in diverse structuren en afwerkingen, waardoor het diverse decoratieve mogelijkheden biedt. Wij bieden vliesbehang met structuur en zonder structuur.

vliesbehang

Welke lijm voor welk type behang

Bij vliesbehang wordt de lijm rechtstreeks op de muur aangebracht in plaats van op het behang zelf. Dit maakt het aanbrengen en verwijderen van het behang makkelijker dan vroeger toen we nog met een behangtafel moesten werken.

Lijmadvies

Kies bij standaard vliesbehang voor Ready & Roll van Perfax en bij structuurbehang voor Bison Wand & Klaar.

Installatie van vliesbehang

Het aanbrengen van vliesbehang is eenvoudig. Je lijmt de muur in, niet het behang zelf, dus geen gedoe met behangtafels en grote natte lappen behang zoals vroeger. Bovendien krijg je een behanginstructie op maat gemaakt voor jouw muur met plaatjes als je een Stories special hebt besteld. We maken het dus visueel wat het behangen extra makkelijk maakt. Heb je een behang uit de Essentials collectie besteld dan kun je deze behanginstructie gebruiken. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het behang moet aanbrengen.