Menu Sluiten

Wat is vinyl behang

Vinyl behang, ook wel vinyl wandbekleding of vinylgecoat behang genoemd, is een materiaal dat wordt gebruikt om binnenmuren te decoreren en te beschermen. Als ik een wand ontwerp voor een bedrijf dan laat ik dat meestal produceren op dit materiaal vanwege de luxe uitstraling en de lange levensduur. Het is ideaal om te gebruiken in de horeca, scholen en kantoren. De ontwerpen uit de shop worden echter grotendeels op vliesbehang geprint. Dit is papierbehang dat meestal in huis wordt gebruikt en dus geen extreem sterke eigenschappen nodig heeft.

behang

Vinyl behang kent verschillende voordelen:

Duurzaamheid

het materiaal is zeer duurzaam en bestand tegen slijtage. Het is kan goed tegen krassen en stoten en is dus minder gevoelig voor beschadigingen in vergelijking met traditioneel papier (vlies)behang.

Gemakkelijk schoon te maken

Het is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Je kunt het afnemen met een vochtige doek of spons om vuil en vlekken te verwijderen. Dit is ideaal in de horeca en op scholen. Bekijk bijvoorbeeld hier ons project voor restaurant Beum in Dorst:

Muurprints voor restaurant Beum

Veelzijdig

Het is verkrijgbaar in verschillende texturen waardoor je verschillende decoratieve effecten kunt bereiken. Stories on the Wall biedt vinyl behang met structuur aan, de bekende canvaslook, en ook glad vinylbehang.

Kostenbesparend

Vinyl behang kan een langere levensduur hebben dan traditioneel behang, waardoor het op de lange termijn een kosteneffectieve keuze is. Kies je voor dit materiaal dan kun je tientallen jaren vooruit.

Brandwerend

Het is UV bestendig, krasbestendig, antibacterieel, reinigbaar en DIN 4102 B1 brandvertragend.

Andere materialen

Over het algemeen is vinyl behang een populaire keuze voor zowel residentiële als commerciële ruimtes vanwege de duurzaamheid en het onderhoudsgemak. Maar mocht je op zoek zijn naar een uniek wandontwerp en tevens de akoestiek willen verbeteren in de ruimte, dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor akoestische wandpanelen.

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op.

contact

maatwerk muur

Vinyl behang in de horeca

Deze muurprint die we hebben ontworpen voor een horeca gelegenheid op CS Utrecht, is ook geproduceerd op vinyl behang. Het behang is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat essentieel is in de horeca, waar hygiëne en netheid van groot belang zijn. Vlekken en spatten kunnen meestal eenvoudig worden afgeveegd zonder de wandbekleding te beschadigen.

 

 

wandbekleding op maat

Vinyl behang op scholen

Van Zo Kinderopvang Brede school in Tholen kregen we de opdracht om een vrolijke print te ontwerpen waarin de namen van de afdelingen verbeeld zijn. Op scholen worden muren vaak blootgesteld aan veel verkeer en beweging en daarom was dit materiaal de beste keuze voor deze lange wand waar dagelijks veel kindjes langslopen.