Menu Sluiten
vinyl behang

Herinneringen komen tot leven bij zorgcentrum Glana

Op het terrein van zorgcentrum Glana in Geleen ontwikkelt Zuyderland de komende jaren een nieuw gebied voor wonen en zorg. Het huidige gebouw ‘Sint Jan’ is gerenoveerd zodat het zeker weer twintig jaar mee kan. Ik mocht 15 wanden voorzien van muurprints met hierin herkenbare gebouwen en gebeurtenissen uit Geleen en omstreken, van vroeger tot nu.

schutterij Geleen
Pinkpop Geleen 2
staatsmijn Maurits
behang op maat
maatwerk behang
behang ontwerp

Herkenning voor de bewoners

Bij de vernieuwing van de woonomgeving van ouderen in een zorginstelling of in de thuissituatie is het belangrijk je in te leven in de manier waarop zij geleefd hebben. Naast comfort en gebruiksvriendelijkheid is het van belang dat ouderen meubels of oude spullen herkennen. Zeker als er sprake is van dementie en het korte termijn geheugen minder goed functioneert, maar het lange termijn geheugen nog wel functioneert. Zaken herkennen uit het lange termijn geheugen kan zorgen voor een prettig en geborgen gevoel bij de bewoners.

pinkpop Geleen
muurprint op maat

Bekende gebouwen en gebeurtenissen in en rondom Geleen

In de muurprints zien de bewoners en bezoekers beelden uit het verleden en heden die iets vertellen over de plaatselijke cultuur. Denk hierbij aan de mijnbouw, door de ‘Maurits’ mijn is Geleen tot ontwikkeling gekomen en uitgegroeid van agrarische gemeenschap tot een industriële stad. Maar ook carnaval, de jaarlijkse kermis, de schutterij, communicanten, de processie en het Pinkpop festival komen aan bod. Pinkpop, Nederlands oudste en bekendste popfestival, vond in 1970 voor het eerst plaats op pinkstermaandag 18 mei, in Geleen!

De bekende gebouwen uit Geleen zie je ook terug in de visuals zoals de Alfa brouwerij, de Kluis, kasteel Terborgh, de Borghermolen, de Annakapel en de Plinthos steenfabriek. Ook de mooie natuur van Limburg komt aan bod; bloesembomen, appelgaarden, de Geleenbeek, kersen en vijver ‘de Driepoel’.

visual

Activiteiten rondom de visuals

Met behulp van QR-codes kunnen cliënten en bezoekers straks de informatie lezen die bij de foto’s hoort en zo herinneringen ophalen aan het verleden. Ook worden er wandelingen georganiseerd langs de gebouwen die in de visuals verwerkt zijn.

Het verleden en je roots hebben je gemaakt tot wie je nu bent. De cliënten van Zorgcentrum Glana vinden zichzelf een beetje terug in deze visuals, en zijn er trots op.

visuals
muurbekleding
visual op maat

Dieren & dementie

Soms komen er dieren op bezoek in het zorgcentrum omdat de bewoners daar goed contact mee kunnen leggen. Zoals geitjes, ganzen, een uil, een pony of konijnen. Contact met dieren heeft een positieve invloed. Het heeft een kalmerend effect, is stress verlagend en de client stelt zich meer open voor contact met anderen. Ik gebruik sowieso graag dieren en natuur in mijn visuals in combinatie met gebouwen. Dat brengt het beeld een beetje in balans en zorgt voor wat luchtigheid en humor.

Opdrachtgever:                  Zuyderland Zorgcentra

Interieur ontwerp:              Lensen Projectinrichters

Materiaal en montage:        Vizio Sign

Speciale dank aan Pierre van ‘Heemkunde Geleen’ voor het aanleveren van de prachtige oude foto’s.

interieurontwerp
vinylbehang

Bekijk meer projecten:

wandbekleding
Project

Behang met een uniek verhaal | Fellowmind ICT

Bekijk project: Behang met een uniek verhaal | Fellowmind ICT
muurprints
Project

XL muurprints voor nieuwbouwcomplex ‘De Eeuwsels’ in Helmond

Bekijk project: XL muurprints voor nieuwbouwcomplex ‘De Eeuwsels’ in Helmond
projectinrichting
Project

Wandpanelen voor Fontys Hogeschool Eindhoven

Bekijk project: Wandpanelen voor Fontys Hogeschool Eindhoven

Visuals met een verhaal

Sinds 2007 ontwerp ik visuals voor zorginstellingen, de horeca, scholen en theaters. Interieur architecten die iets unieks willen komen vaak bij mij terecht. Een grote wanddecoratie is een echte eye-catcher in het interieur en helemaal als hij speciaal is ontworpen voor alleen die ene klant. Ik kan alle ideeën en wensen omzetten in beeld, het ontwerp wordt verschillende keren besproken en aangepast totdat het helemaal naar wens is. Ik kan ook een ontwerp leveren op een wandpaneel, een prachtige design-oplossing voor wie niet de hele muur wil bekleden. Wil je de akoestiek verbeteren omdat er sprake is van teveel galm in de ruimte kies dan voor een akoestisch paneel. Veel van mijn ontwerpen worden geprint op vinylbehang omdat het vaak openbare ruimtes betreft met veel menselijk verkeer. Vinylbehang is zeer stevig materiaal, krasvast en afwasbaar. Maar vliesbehang behoort ook tot de opties. Dit past soms beter binnen het budget maar kan bij bepaalde ontwerpen ook een wat warmere uitstraling hebben.

Laat je inspireren door al het moois op mijn website en aarzel niet om contact met me op te nemen als je vragen hebt. Voor een muurprint op maat en bijzonder behang help ik je graag verder!