Menu Sluiten

Er zit een deur in het midden van de wand, past het behangontwerp er nu wel mooi op?

Ja want maatwerk is de specialiteit van Stories on the Wall! De behangontwerpen worden aangepast aan schuine wanden, wanden met een raam of hele brede wanden.

Bekijk hier een voorbeeld van een wand met een deur in het midden en een voorbeeld van een hoge schuine wand.

 

 

Wat kan ik allemaal aan laten passen aan het behangontwerp?

Het behangontwerp wordt sowieso aangepast aan jouw muurmaat. Dus of je nu een muur van 4 meter breed en 3 meter hoog hebt of een muur van 2 meter breed en 1 meter hoog, wij zorgen er voor dat het ontwerp er mooi op komt te staan.

Daarnaast kan een dier of bloem er uitgehaald worden of juist toegevoegd. Soms is het ook mogelijk de achtergrondkleur aan te passen. Let er wel op dat de kleur altijd bij benadering is. Een RAL kleur is niet 1 op 1 te printen op behang dus heb je je muur blauw geverfd dan kan het blauw van het behang afwijken.

Wat is de levertijd van jullie behang?

De levertijd bedraagt ongeveer 8 werkdagen nadat je akkoord hebt gegeven op het ontwerp.

Van welk materiaal is jullie behang gemaakt?

Het is hoogwaardig gladgestreken vliesbehang van extra zware kwaliteit en afneembaar met een licht vochtige doek. Het is papier dus je kunt het niet blootstellen aan teveel vocht. Wil je het toch nat af kunnen nemen dan kun je er een laklaag overheen zetten. Bijvoorbeeld Aqua PU lak van Avis. Vraag hierover advies in de winkel.

Op wat voor ondergrond kan het behang geplakt worden?

Het behang moet worden aangebracht op gladde, droge, schone, voorbehandelde en gestucte muren. Op muren met een grove structuur is het aanbrengen van fotobehang af te raden omdat de structuur door het behang heen kan komen. Als de ondergrond sterk zuigend is – zoals bij een nieuw gestucte muur – behandel deze dan eerst met een voorstrijkmiddel. Verf de ondergrond wit als je een licht behangontwerp kiest want fotobehang kan doorschijnen.

Kan jullie vliesbehang over ander behang geplakt worden?

Het kan maar we raden het niet aan. Je weet nooit hoe de 2 verschillende lagen met elkaar gaan ‘werken’. Je wilt geen luchtbellen of loszittende stukken behang toch? Begin met een schone muur voor het mooiste resultaat!

Hoe wordt het behang aangeleverd?

De banen worden voorgesneden en genummerd aangeleverd. Ook krijg je een behanginstructie speciaal voor jouw muur.

Hoe moet ik behangen?

De banen worden voorgesneden en genummerd aangeleverd. Je smeert de muur in met lijm en niet het behang zelf. Dat maakt het plakken een stuk eenvoudiger. Ook krijg je per mail een behanginstructie op maat toegestuurd speciaal voor jouw muur. Als je je alvast wilt voorbereiden klik dan hier voor de algemene behanginstructie.

Hoe moet ik mijn muur opmeten?

Meet de muur op verschillende plekken op. De meeste muren zijn niet overal even recht namelijk. Geef de exacte maten door van de muur, wij berekenen zelf wat je extra aan behang nodig hebt.

Als je een ingewikkelde wand hebt dan kun je ons een foto sturen en / of een schets. Dan geven wij aan welke maten we moeten hebben.

Welke lijm moet ik gebruiken?

We adviseren kant en klare lijm te kopen zodat je niet zelf hoeft te mengen. Ready & Roll van Perfax bijvoorbeeld. Zie ook onze algemene behanginstructie.