Menu Sluiten

Personaliseer je ruimte: ontdek de magie van fotobehang op maat

Het zijn beelden die je nooit meer vergeet: een fotobehang van bijvoorbeeld een tropisch eiland, een zonsondergang of een Hollandse meester over een hele muur. Je verdwijnt erin en blijft er naar kijken. Helemaal mooi is het als het beeld optimaal op de muur is geplaatst, rekening houdend met deuren, ramen, meubels en bijvoorbeeld een plant of een verlaagd plafond. Dat is wat wij verstaan onder fotobehang op maat laten maken. Het op maat maken van behang is de specialiteit van Stories on the Wall. Wij maken fotobehang van bloemen op maat, behang van natuur, Jungle landschappen, kinderkamer behang, Hollandse meesters en nog veel meer. Wil je onze unieke op maat gemaakte ontwerpen zien? Bekijk dan foto’s van klanten in het lookbook. Of ga direct naar de collectie ‘Stories specials’.

Stories specials

behang
kinder behang
fotobehang melkmeisje
bloemen behang

Behang op maat laten maken

Veel mensen kopen standaard een repeterend fotobehang en plakken dat tegen de muur. Dit kan heel mooi zijn, maar een fotobehang gaat nog veel meer leven als je het aanpast aan de ruimte waar het komt te hangen. Daarom denken wij mee over de plaatsing van het behang in jouw omgeving.

Over welke aanpassingen hebben we het dan?

Wij stellen onze klanten altijd deze vragen: Wat is de afmeting van de muur? Vanaf welke positie wordt behang het gezien? Wat zijn looproutes? Waar zitten muren en ramen? Welke meubels zijn er? Staan er planten? Enzovoort. Maar Stories on the Wall gaat nog veel verder met het ontwerpen van fotobehang op maat. Wij passen ook het ontwerp zélf aan, zodat jij precies het behang krijgt dat jouw fotobehang tot leven laat komen. Bij een behang met bloemen kunnen wij voor jou de bloemen verplaatsen zodat die mooie grote roos precies in het zicht staat. Of we ‘verbouwen’ Het Melkmeisje van Johannes Vermeer zodat het meisje in het schilderij precies daar zit, waar ze mooi uitkomt in jouw keuken. Als je fan bent van rode rozen dan zoeken we een mooie rode roos en plaatsen deze in het behangontwerp. Zo kunnen we dankzij onze vaardigheden als designer het fotobehang optimaal op maat maken voor elke ruimte, in elke omgeving. We vertellen je er zo nog wat meer over.

Bekijk de behangcollectie

Fotobehang met bloemen

Misschien heb je weleens gezien hoe een bloemist met liefde en zorg een boeket schikt. En het resultaat is dan verbluffend. Er is een wereld van verschil tussen een boeket dat gedachteloos in een vaas wordt gezet of een boeket dat door de hand van de meester wordt geschikt. Wat het verschil is? Liefde, aandacht en talent voor ontwerp. Wat de bloemist met een boeket doet, doet Stories on the Wall met de bloemen in het behang. We kijken naar het design en passen het aan om elke bloem optimaal tot zijn recht te laten komen, als ook het samenspel tussen de bloemen. Jouw fotobehang met bloemen zal daarmee gaan leven als de natuur zelf. Het brengt je in de mooiste bloementuin – je kunt de bloemen bijna voelen én ruiken.

design behang

Natuur behang

De natuur speelt in onze collectie fotobehang een belangrijke rol. De natuur is voor ons een onuitputtelijke inspiratiebron. Maar we zijn ontwerpers, dus we gebruiken de natuur om onze eigen wereld te scheppen. En dus kunnen we doen wat met een foto niet mogelijk is: we plaatsen een bloem waar we denken dat deze het mooist staat. Of we laten een vlinder voorbij vliegen in een blauwe, zonnige lucht met wuivende halmen aan de horizon en een molletje dat net boven het gras uitkomt. De basis van ons maatwerk is altijd een bestaand ontwerp in onze collectie. We doen vervolgens de aanpassingen om het mooiste ontwerp voor jouw ruimte te maken.

naar de behangcollectie

behang met planten
fotobehang dieren
behang klaprozen

Het bestel- en ontwerpproces

Het fotobehang op maat bestellen is iets wat we samen doen. Jij doet een aanvraag en geeft ons zoveel mogelijk informatie. Wij maken een eerste ontwerp, waarmee jij het behang al in jouw kamer ziet. Dan dringt meestal pas door bij onze klanten hoeveel ze kunnen aanpassen. Op dat moment gaan de ideeën stromen en werken we samen naar een volgend ontwerp, waarin al jouw wensen zijn verwerkt. Mocht het nog niet helemaal naar wens zijn, dan doen we de laatste aanpassingen. Het fotobehang bestellen we vervolgens bij onze drukker. Die gaat met de grootste zorgvuldigheid aan de slag. Mocht je er via het aanvraagformulier niet helemaal uit komen, dan kun je ons altijd bellen of mailen, zodat we je wensen 1 op 1 bespreken. Ook tijdens het ontwerpproces hebben we veelvuldig contact. Vaak is het handiger en sneller om te bellen over de aanpassingen of vragen die je nog hebt.

neem contact op als je vragen hebt

De kwaliteit van fotobehang

Eerst even over het verschil tussen fotobehang papierbehang. Ons fotobehang is een non woven 165 grams, printbaar mat vliesbehang met een matte afwerking. We spreken van extra zware kwaliteit fotobehang. Het materiaal is PVC-vrij en milieuvriendelijk. Dit product versterkt de muur en verbergt kleine oneffenheden. Wij printen het fotobehang bij één van de de beste behangdrukkerijen in Europa. We hechten aan topkwaliteit behang, zeker wanneer we zoveel liefde en energie steken in het op maat maken van ontwerp. De banen worden daarnaast, anders dan bij gewoon behang, op maat gesneden voor je als je tenminste kiest voor brede banen. Kies je voor behang op rol dan is elke behangbaan 48,5 cm breed. Lees hier meer over ons behang.

Wij werken uitsluitend met onze eigen ontwerpen, die we zelf hebben geselecteerd en geoptimaliseerd voor het allermooiste resultaat. Wij hebben vooral ontwerpen in de collectie die door onszelf zijn gemaakt. Hiervoor is ook gebruik gemaakt van bestaande foto’s of kunstwerken waar we een nieuw ontwerp van hebben gemaakt.

naar de behangcollectie

Enkele weetjes over fotobehang

Fotobehang is een geweldige manier om je slaapkamer of woonkamer te transformeren en een persoonlijk tintje toe te voegen. Met fotobehang kun je kiezen uit een breed scala aan ontwerpen, waaronder prachtige bloemenmotieven die je ruimte tot leven brengen. Het beste van alles is dat fotobehang gemakkelijk aan te brengen is op de muur, waardoor het een ideale keuze is voor doe-het-zelvers. Bovendien is het ook gemakkelijk te verwijderen en afneembaar met een licht vochtige doek, waardoor je de flexibiliteit hebt om je interieur regelmatig te veranderen. Het duurzame en milieuvriendelijke materiaal van ons fotobehang is uitgebreid getest op verkleuring, zodat je er zeker van kunt zijn dat het lang meegaat en er altijd fris uitziet. Dit betekent dat je jarenlang kunt genieten van de prachtige uitstraling van je behang, zonder je zorgen te hoeven maken over vervaging of verkleuring. En het beste van alles is dat fotobehang PVC-vrij is, waardoor het een veilige en gezonde keuze is voor jou en je gezin. Je kunt dus met een gerust hart je ruimte transformeren met fotobehang, wetende dat je kiest voor een product dat zowel duurzaam als milieuvriendelijk is.

tropisch behang

Een complete make-over zonder gedoe

Een mooi behang geeft een flinke boost aan je interieur zonder dat daar een ingrijpende verbouwing voor nodig is. Of je nu een rustgevende sfeer wilt creëren met een fotobehang van een prachtig strandlandschap, of een levendige en energieke uitstraling wilt geven aan je woonkamer met een fotobehang van kleurrijke bloemen, de mogelijkheden bij ons zijn eindeloos. Met fotobehang kun je je creativiteit de vrije loop laten en je ruimte personaliseren op een manier die bij jouw stijl en smaak past. En omdat fotobehang zo gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen is, kun je je interieur regelmatig veranderen en aanpassen aan je veranderende voorkeuren en seizoenen. Bekijk foto’s van klanten in het lookbook om ideeën op te doen:

lookbook

Fotobehang aanbrengen

Wil je zelf fotobehang aanbrengen? Vooral doen! Zeker als het om een rechte en niet al te grote muur gaat. Het is eenvoudig zelf te doen. En heb je een behang uit de Stories specials collectie besteld dan ontvang je een op maat gemaakte behanginstructie die je stap voor stap begeleidt bij het monteren van het fotobehang. Deze duidelijke getekende behanginstructie maakt het makkelijk voor jou om het behang aan te brengen. Met de instructies en plaatjes wordt het behangen nog eenvoudiger. De behanginstructie is speciaal voor jouw muur ontworpen om ervoor te zorgen dat je het beste resultaat behaalt bij het plakken. Het bevat gedetailleerde uitleg en visuele ondersteuning zodat je precies weet hoe je te werk moet gaan.

Of je nu een ervaren behanger bent of voor het eerst fotobehang aanbrengt, de instructie zal je helpen om het proces soepel en probleemloos te laten verlopen. Alles wordt uitgelegd, van het voorbereiden van de muur tot het aanbrengen van het behang. Kortom, de perfecte gids om je te helpen bij het aanbrengen van je behang.

Heb je een behang besteld uit de Stories essentials collectie dan kun je hier de algemene behanginstructie downloaden:

algemene behanginstructie