Menu Sluiten

Een plek met ‘stopping power’

Een locatie met een bijzondere historie verdient een minstens zo bijzondere herbestemming. Neem het voormalige wegrestaurant De Geffense Barrière aan de A59: voor weggebruikers tussen Oss en ’s-Hertogenbosch ruim tweehonderd jaar een geliefde tussenstop. Op die iconische plek heeft ‘Stein Ontwikkeling en Verhuur’ een plek met stopping power ontwikkeld: BRIER59. BRIER59 biedt diverse horecagelegenheden in combinatie met kantoren en flex-werkplekken. Daarnaast biedt de locatie een ruim aanbod aan elektrische laadplaatsen.

 

muurprint

Muurprints met een bijzonder verhaal

Ik mocht twee muurprints ontwerpen voor het moderne atrium. In de prints heb ik de geschiedenis van deze bijzondere plek en haar omgeving verbeeld.

Al vanaf 1840 ontstond hier een pleisterplaats, een ontmoetingsplek. Het begon met een tolhuis – De Geffense Barrière of ‘Barrière’ – waar men tevens samenkwam om wat te drinken of voor een kappersbezoek.

In 1872 werden de tolhuizen opgeheven omdat er teveel oponthoud ontstond. In de jaren die volgden werd het een café, restaurant en tankstation.

wandprint

Onderzoek

Om de geschiedenis van de Barrière en ook van de aangrenzende A59 te achterhalen, heb ik onder andere twee boeken doorgespit. ‘Eén pot nat’ van Ruud Verhagen vertelt de historie van de Barrière en zijn verschillende eigenaren. Het boek ‘Van Karrenspoor tot snelweg’ van Henk van Buijks en Ad van den Bosch beschrijft de geschiedenis van de weg en markante gebouwen er omheen.

Via het Brabants Historisch Informatie Centrum kon ik aan verschillende oude documenten komen die in de ontwerpen zijn verwerkt. Via Heemkunde Geffen kreeg ik foto’s uit het boek ‘Eén pot nat’.

 

behangontwerp
muurprint ontwerp
interieurinrichting

Bekijk meer behang projecten voor bedrijven:

behang restaurant
Project

Behang ontwerp voor restaurant BEUM

Bekijk project: Behang ontwerp voor restaurant BEUM
vinylbehang
Project

Visual voor GD Diergezondheid

Bekijk project: Visual voor GD Diergezondheid
muur print
Project

Grand Café Irene Paviljoen Keukenhof

Bekijk project: Grand Café Irene Paviljoen Keukenhof