Menu Sluiten
vintage behang
junglebehang
behang

Behang Peacock Desert is een mix van elementen uit oude schilderijen van het Rijksmuseum, gecombineerd met foto’s van echte, kleurrijke pauwen. Dit zorgt voor een prikkelend contrast tussen oud en nieuw in zowel in kleur als in beeld.

Nancy wilde op de muur in de keuken een echte eyecatcher en koos daarom voor dit behang. De muur is 500 cm breed x 220 cm hoog, een flinke maat dus een leuke klus voor mij want hier kwam het echte maatwerk aan te pas. Dat betekent extra vogels, de achtergrond uitbreiden en zorgen dat het één kloppend geheel vormt.

behang kopen

Vintage behang

De term vintage wordt normaliter gebruikt voor authentieke artikelen die minimaal 30 jaar oud zijn en uit de vijftiger, zestiger, zeventiger en begin jaren tachtig stammen. Het kan gaan om huishoudelijke artikelen, meubelstukken, kleding, stofjes, schilderijen, vazen en alle andere spulletjes voor huis, tuin en keuken. Normaal gesproken worden de termen vintage en retro verward. Vintage behang refereert naar het verleden door het gebruik van oud beeldmateriaal, gecombineerd met eigentijdse elementen. Retro behang neemt je daarentegen juist terug naar vroeger, met behang dat vroeger in de mode was.

In behang Peacock Desert komen diverse beelden terug uit het verleden zoals de schildering van een zijdeplant van Anselmus Boëtius de Boodt uit de collectie van het Rijksmuseum. Hiervoor gebruikte deze kunstenaar waterverf en dekverf over zwart krijt. De vlinders zijn geschilderd met dezelfde techniek en zijn van de hand van Pieter Withoos. Geschilderd in ca. 1674.

De pauwen zijn daarentegen geen schilderingen uit vervlogen tijden maar foto’s uit het heden. Juist dit contrast tussen oud en nieuw geeft dit behang zijn cachet en een moderne twist. Maar we hebben meer van dit behang in de collectie zoals jungle behang Manou en Tropisch behang Mambo Kyra. Kijk daar ook eens als je op zoek naar behang met pauwen.