Menu Sluiten
fotobehang oude meesters
delfts blauw behang
hollands behang

Bloemen behang Fem in Delfts blauw is een erg populair ontwerp. Of je het nou in de slaapkamer hangt, woonkamer of de hal, het is overal een echte eye-catcher. Maar dit ontwerp heeft wat minder mogelijkheden qua aanpassingen. Meestal kan het ontwerp worden aangepast aan jouw muurmaat maar de tegels verwijderen, de pauwen verplaatsen of bloemen er uit halen dat kan niet. Zoals je ziet op deze foto’s hoeft dat niet uit te maken want het resultaat is hoe dan ook oogverblindend!

blauw behang

Behang Fem voor instituut Guillaume in Geleen is hier voorzien van een mooie blauwe omlijsting. En let eens op de Delfts blauwe bordjes die ze rechts op het behang hebben opgehangen, wat een geweldig idee om het op deze manier toe te passen en er een levensgroot kunstwerk van te maken!

pauw behang
bloem behang
slaapkamer behang
hip behang

Delfts blauw behang met grote bloemen en vogels zoals bloemen behang Fem kun je goed combineren met opvallend contrasterende meubels of accessoires. Natuurlijk past dit behang mooi in een brocante interieurstijl maar gooi het eens over een andere boeg en creëer een super hip interieur met catchy kleuren en strakke meubels.

Bekijk al ons bloemenbehang

oud Hollands behang

Delfts blauw, waar komt deze term vandaan?

Delfts blauw is een type aardewerk dat uit de Zuid-Hollandse stad Delft komt. Het aardewerk is beschilderd met het kenmerkende blauw en wit. Dit was naar het voorbeeld van het Chinees porselein. Delfts blauw ontstond in de 16e eeuw als goedkope replica van het Chinees porselein. Tussen 1650 en 1750 kende het Delfts blauw haar hoogtepunt. Tegenwoordig is Delfts blauw nog steeds populair en staat bekend als ‘typisch Nederlands’.

Delfts blauw behang

Delfts blauw behang met grote bloemen en fazanten zoals bloemenbehang Fem of behang Jil met Delfts blauwe tegels als achtergrond, zijn geen behangontwerpen die je ergens onopvallend op een muur plakt. Kies je voor dit behang dan kies je er voor dat je muur de volledige aandacht trekt. En dat is ook de bedoeling toch? Je kiest voor inspirerend en verkoelend blauw in je interieur. Een combinatie van verschillende contrasterende kleuren zoals Delfts blauw met roze of Delfts blauw met geel werkt heel goed en zorgt voor een speels effect in huis. Dus ga aan de slag met opvallend gekleurde accessoires of meubels en wees niet bang voor een beetje kleur in je interieur.

Naar de behangcollectie